Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκπαιδευτικό διήμερο


 Το εργαστήριο Διασωστικής φιλοξένησε τρεις σπουδαίες δράσεις το διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024. 

Η πρώτη δράση αφορούσε στην εκπαίδευση στο πρακτικό μέρος σπουδαστών φοιτητών Ιατρικής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών "Παγκόσμια Υγεία - Ιατρική των Καταστροφών" με τίτλο "Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα" οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στο εργαστήριο Διασωστικής Εκπαίδευσης σε ομάδες εκ περιτροπής σε διάφορες τεχνικές και δραστηριότητες. 

Η δεύτερη δράση ήταν το σεμινάριο Basic Life Support για σπουδαστές /στριες της ΣΑΕΚ Άργους από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόννησης. Το σεμινάριο ήταν δωρεάν και πιστοποιημένο από την ΕΕΚΑΑ!

Η τρίτη δράση ήταν ο Γ'  κύκλος ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης νοσηλευτών/τριών της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου από τον χειρουργό κ. Αναστασιάδη Ηρακλή, με θέμα "Αντιμετώπιση πολυτραυματία στα Τ.Ε.Π". Το σεμινάριο αξιοποίησε τα διαδραστικά συστήματα και τον εξοπλισμό του εργαστηρίου Διασωστικής Εκπαίδευσης, χορηγία του Ιδρύματος Ι.Σπ. Λάτση.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύσταση και εξοπλισμός Εργαστηρίου Διασωστικής Εκπαίδευσης - Δωρεά Ιδρύματος Ι. Σπ. Λάτση

  Η ιστοσελίδα αυτή αφηγείται το ιστορικό της δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Σπ. Λάτση στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Άργους, με σκοπό τη σύσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου Διασωστικής Εκπαίδευσης και παρακολουθεί τη διάχυση καλών πρακτικών χρήσης και αξιοποίησής του από την τοπική εκπαιδευτική και υγειονομική κοινότητα.  Καλωσήλθατε!  

Ανάγκες εκπαίδευσης

  Η ειδικότητα Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου είναι μια από τις πιο σημαντικές, σπουδαίες για τη ζωή του ανθρώπου και κρίσιμες ειδικότητες σε ό,τι αφορά στον προνοσοκομειακό τομέα φροντίδας.  Εμείς στο ΔΙΕΚ Άργους υλοποιούμε την ειδικότητα από το 2018 με συνεχόμενες δράσεις, συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο και συγγραφή νέου οδηγού κατάρτισης, ο οποίος εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης.  Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος στο κοινωφελές ίδρυμα Ι. Σπ. Λάτση με σκοπό τη δημιουργία, ex nihilo, ενός εργαστηρίου διασωστικής εκπαίδευσης. Οι επιμέρους μικρότερες εγγραφές στο βιβλίο υλικού του εργαστηρίου ήταν η αρχή. Τα είδη που προέκυψαν από τη χορηγία θα άλλαζαν άρδην τη μορφή και τις εκπαδευτικές παροχές του εργαστηρίου. 

Α΄ κύκλος ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης νοσηλευτών/τριών της Ν.Μ. Ναυπλίου

  Ο πρώτος κύκλος ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης των νοσηλευτριών της Ν.Μ Ναυπλίου ήταν στην ουσία τα εκπαιδευτικά εγκαίνια του εργαστηρίου Διασωστικής Εκπαίδευσης, χορηγία του Ιδρύματος Ι. Σπ. Λάτση.  Οι νοσηλεύτριες παρακολούθησαν σεμινάριο με εκπαιδεύτρια την ιατρό κ. Χασάπη με τίτλο: "Ανάγνωση καρδιογραφήματος και καρδιακών ρυθμών από την οπτική του/της νοσηλευτή/τριας". Αξιοποιήθηκε ο καρδιογράφος, το πρόπλασμα νοσηλευτικής φροντίδας και ο συνοδευτικός εξοπλισμός, σε μια προσομοίωση ρεαλιστικών κλινικών περιστατικών.  Παράλληλα ο εκπαιδευτικός χώρος με βιντεοπροτζέκτορα και πίνακα επέτρεψε στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν με άνεση τη διάλεξη και αργότερα να εκπαιδευτούν στην ανάγνωση του καρδιογραφήματος.