Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκτίμηση χρήσης το Α΄ εξάμηνο

 Στο σύντομο χρονικό διάστημα της εγκατάστασης του εργαστηρίου θελήσαμε να διερευνήσουμε τη χρήση και αξιοποίησή του, απευθύνοντας ένα ερωτηματολόγιο στους/στις εκπαιδευτές/τριες που ανέλαβαν διδακτικό έργο στους σπουδαστές διασώστες αλλά και νοσηλευτές. Επιδιώκουμε το εργαστήριο Διασωστικής Εκπαίδευσης να είναι ανοιχτό σε όσο περισσότερους επωφελούμενους και άλλων παραϊατρικών ειδικοτήτων.

Το κοινό που απάντησε ήταν 6 εκπαιδευτές/τριες των ειδικοτήτων ιατρικής, νοσηλευτικής και επαγγελματίες διασώστες οι οποίοι/ες διδάσκουν τα μαθήματα στις ως άνω ειδικότητες.

Έχει ενδιαφέρον η χρήση κάθε είδους από τον εξοπλισμό σε μια συχνότητα σχετικά μεγάλη, καθώς το εξάμηνο ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου και για 13 εβδομάδες αξιοποίησαν από μία έως 3 (και σε μερικές περιπτώσεις 5 φορές) μέρη του εξοπλισμού. Σημαντικός είναι και ο τρόπος αξιοποίησής του με εκπαιδευτικές τεχνικές, όπως π.χ. προσομοίωση.








  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανάδειξη καλών πρακτικών του Εργαστηρίου Διασωστικής Εκπαίδευσης

  Η εξωστρέφεια που δημιούργησε η σύσταση του εργαστηρίου διασωστικής εκπαίδευσης απεικονίζεται με ενάργεια στο βραβείο Gold που απέσπασε η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Άργους στα Educational Leaders Awards 2024, με την πρόταση "Σ.Α.Ε.Κ. Άργους: Ένα εργαστήριο διασωστικής εκπαίδευσης" Βραβεύτηκε έτσι συνολικά η λειτουργία και υλοποίηση της ειδικότητας, η καινοτομία της εκπαιδευτικής προσέγγισης και βέβαια οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ανάδειξη αυτών των καλών πρακτικών. Ο βασικός όρος είναι η δωρεά του Ιδρύματος Ι. Σπ. Λάτση!!    

Εκπαιδευτικό διήμερο

  Το εργαστήριο Διασωστικής φιλοξένησε τρεις σπουδαίες δράσεις το διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024.  Η πρώτη δράση αφορούσε στην εκπαίδευση στο πρακτικό μέρος σπουδαστών φοιτητών Ιατρικής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών "Παγκόσμια Υγεία - Ιατρική των Καταστροφών" με τίτλο "Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα" οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στο εργαστήριο Διασωστικής Εκπαίδευσης σε ομάδες εκ περιτροπής σε διάφορες τεχνικές και δραστηριότητες.  Η δεύτερη δράση ήταν το σεμινάριο Basic Life Support για σπουδαστές /στριες της ΣΑΕΚ Άργους από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόννησης. Το σεμινάριο ήταν δωρεάν και πιστοποιημένο από την ΕΕΚΑΑ! Η τρίτη δράση ήταν ο Γ'  κύκλος ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης νοσηλευτών/τριών της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου από τον χειρουργό κ. Αναστασιάδη Ηρακλή, με θέμα "Αντιμετώπιση πολυτραυματία στα Τ.Ε.Π". Το σεμινάριο αξιοποίησε τα διαδραστικά συστήματα και τον εξοπλισμό του εργαστηρίου Διασωστικής Εκπαίδευσης, χ...