Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η γνωριμία

 Η παρουσία πολλών εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων, παλαιών και ενεργών, κατά την τελετή γνωριμίας του εργαστηρίου με τον σπουδαστικό κόσμο και μάλιστα εν μέσω θέρους ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να διαπιστώσει κάποιος το ενδιαφέρον που προκάλεσε η παρουσίασή του στην τοπική (εκπαιδευτική) κοινότητα. 

Οι φωτογραφίες είναι από την καλοκαιρινή υποδοχή του εξοπλισμού και τις πρώτες σκέψεις για την αξιοποίησή του!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύσταση και εξοπλισμός Εργαστηρίου Διασωστικής Εκπαίδευσης - Δωρεά Ιδρύματος Ι. Σπ. Λάτση

  Η ιστοσελίδα αυτή αφηγείται το ιστορικό της δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Σπ. Λάτση στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Άργους, με σκοπό τη σύσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου Διασωστικής Εκπαίδευσης και παρακολουθεί τη διάχυση καλών πρακτικών χρήσης και αξιοποίησής του από την τοπική εκπαιδευτική και υγειονομική κοινότητα.  Καλωσήλθατε!  

Ανάγκες εκπαίδευσης

  Η ειδικότητα Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου είναι μια από τις πιο σημαντικές, σπουδαίες για τη ζωή του ανθρώπου και κρίσιμες ειδικότητες σε ό,τι αφορά στον προνοσοκομειακό τομέα φροντίδας.  Εμείς στο ΔΙΕΚ Άργους υλοποιούμε την ειδικότητα από το 2018 με συνεχόμενες δράσεις, συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο και συγγραφή νέου οδηγού κατάρτισης, ο οποίος εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης.  Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος στο κοινωφελές ίδρυμα Ι. Σπ. Λάτση με σκοπό τη δημιουργία, ex nihilo, ενός εργαστηρίου διασωστικής εκπαίδευσης. Οι επιμέρους μικρότερες εγγραφές στο βιβλίο υλικού του εργαστηρίου ήταν η αρχή. Τα είδη που προέκυψαν από τη χορηγία θα άλλαζαν άρδην τη μορφή και τις εκπαδευτικές παροχές του εργαστηρίου. 

Α΄ κύκλος ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης νοσηλευτών/τριών της Ν.Μ. Ναυπλίου

  Ο πρώτος κύκλος ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης των νοσηλευτριών της Ν.Μ Ναυπλίου ήταν στην ουσία τα εκπαιδευτικά εγκαίνια του εργαστηρίου Διασωστικής Εκπαίδευσης, χορηγία του Ιδρύματος Ι. Σπ. Λάτση.  Οι νοσηλεύτριες παρακολούθησαν σεμινάριο με εκπαιδεύτρια την ιατρό κ. Χασάπη με τίτλο: "Ανάγνωση καρδιογραφήματος και καρδιακών ρυθμών από την οπτική του/της νοσηλευτή/τριας". Αξιοποιήθηκε ο καρδιογράφος, το πρόπλασμα νοσηλευτικής φροντίδας και ο συνοδευτικός εξοπλισμός, σε μια προσομοίωση ρεαλιστικών κλινικών περιστατικών.  Παράλληλα ο εκπαιδευτικός χώρος με βιντεοπροτζέκτορα και πίνακα επέτρεψε στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν με άνεση τη διάλεξη και αργότερα να εκπαιδευτούν στην ανάγνωση του καρδιογραφήματος.